Издаване на разрешение за строеж на ограда

Дата на публикация: 01.06.2019

Какви са проблемите и евентуалните глоби които мога да отнеса при проверка? Щото излиза, че няма нужда да се изисква съгласие от комшията, ако е до 2,20 в собствения парцел, НО ако разстоянието от оградата до жилище в първия етаж на сграда в съседния урегулиран поземлен имот е по-голямо или равно на височината на плътната част на оградата Обаче, това горното ако е спазено, но има офис на партер гараж станал на офис?

Оградата може ли да бъде плътна до горе или не?

Също ни интересува, дали можем да обособим отделен парцел, тъй като така имота ни е продаваем. Интересуваме какви документи са необходими за издаване на Разрешение за строеж на ограда. Поставихме и оградна обикновена мрежа. С горните два проблема се сблъсках когато поисках съсобствения ми имот да се раздели на две УПИ. Това се прави на главната улица на Суходол!!!!

Тодорова Отговори. Той си е направил в неговата част гараж с олекотена конструкция, но проблема. Към улицата височината на плътната част на оградата трябва да бъде до 0,6 м! Здравейте,незнам към кого да се обърна става въпрос за дъседска ограда която е издаване на разрешение за строеж на ограда пречи на моя парцел.

Допустимо е оградата да се разположи и изцяло в имота на възложителя. Искам да я подменя като няма да има плътни части и ще се направи от дървени дъски с разстояние между тях.

Здравейте,въпросът ми е кой трябва да поеме разходите за подпарна стена между 2 имота.
  • Моля, уточнете нивото на кой терен се има предвид в чл.
  • Необходими документи за разрешение за строеж на ограда1. При грешка в местоположението на имотната граница и при съгласие на всички заинтересовани собственици, по тяхна молба от службата по кадастъра или от техническата служба при непредадени от общинската администрация кадастрални планове в Агенцията по кадастъра на място се установяват непълнотите или грешките в кадастралната карта и кадастралните регистри и се изготвя констативен акт.

Необходими документи

Трябва ли разрешение от съсобственика ми на УПИ то в което е имота ми,за да изградя плътна ограда изцяло в моя имот,но от страната на другия ми съсед Отговори. Имаме имот ,в който преди реституцията е построена сграда с сервитут от к. Поморие , без смяна на статута , но искам да го оградя с телена ограда и бетонни колове..

Но, трябва да има разрешение за строеж. Quote Чл. Здравейте искам да попитам при замерване на жилищни имоти се оказа че съседа ни е 0.

  • До колкото знам, орехите са под законова защита и отсичането на орех без писмено разрешение от няколко инстанции се санкционира от мин. Трябва ли разрешение от съсобственика ми на УПИ то в което е имота ми,за да изградя плътна ограда изцяло в моя имот,но от страната на другия ми съсед Отговори.
  • Нито имаме писмено уведомление за каква ограда става въпрос,нито спазват границите на имотите!

Kom6iqta mi e posttoil to4no na mejfata isas pokriva e vlqzal okolo metar Отговори. Моля Ви, кажете ми кое е от дейността ми противоречи на закона. От общината ми казватно не им е прехвърлена земята, защото разстоянието е 3 метра. Здравейте,искам да попитам следното. Здравейте,комшията ми е викал оторизирано лице да му измери мястото и да поставят колчета, издаване на разрешение за строеж на ограда. Трябва ли да искам разрешение от управата във Велинград.

Pravatami.bg

Предварително Ви благодаря. Омръзна ми да се местя, уморих се от несигурността. Закон за устройство на територията ЗУТ : чл. Това действие обаче законът третира като строеж и съответно за неговото извършване е необходимо снабдяване с множество документи скици, планове, разрешителни , които да доведат до узаконяване на най-обикновена ограда в собствения имот.

Аз като собственик на съседното място което е оградено от всякъде? Трябва ли да искам разрешение от управата във Велинград. Това няма как да станезащото комшията не е много добре психически и е в конфликт с всички негови съседи и категорично ми отказва. В двора има възможност да спират две коли и съседите отказват да се съобразят с това, които повече от 10.

Според нас разходите за оградата следва да се делят на две .

Владислава Галева, юрист

До колкото знам направена е от собственика на долния преди около 40 години двор. Съгласно чл. Въведи твоя имейл адрес. Оградите следва да отговарят на определени изисквания, които са описани в чл. За плътна ограда висока над 0.

Здравейте,собственик съм на имот ,който се намира между два други имота. Издаване на разрешение за строеж на ограда оградата има незастроени парцели и няма улица. Здравейте, съобразно правото на собственост, във връзка с многократни запитвания ви предупреждаваме: промяната на ателие в жилище не винаги е възможна.

Интересува ме на какво разстояние от общата ни ограда мога да започна строителство на нова ограда. В повечето случаи преди самото трасиране ще е необходимо да се направи предварително геодезично заснемане за идентифициране на съществуващите на място опорни точки и други необходими данни за подготовката на трасировката.

Уважаеми клиенти, Притежавам земеделска земя в мусачево! Знаете ли какво е: Поземлен имот: Част от територия включително и .

Документите от т. Когато оградата е плътна с височина над 0,6 м, тя се допуска въз основа на изрично писмено съгласие на собствениците на засегнатите имоти и ако разстоянието от оградата до жилище в първия етаж на сграда в съседния урегулиран поземлен имот е по-голямо или равно на височината на плътната част на оградата.

В този случай строежът мога да извърша след презаверяване на разрешението. Имотът е със висока денивилация,при поставянето на тръбите се наложи подпорни стени,върху които направихме плътна ограда!

Доколкото разбирам, стъпките са две: 1. При липса на съгласие на собственик на засегнат имот строителството на плътна ограда между съседни имоти с височина на плътната част над 0,6 м се допуска, като оградата се разполага изцяло в имота на възложителя. Там отглежда куче? Търново където сградите са свързани.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Прокопи
    Какви са проблемите и евентуалните глоби които мога да отнеса при проверка? Буковец Отговори.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.