Замърсяване на водата реферат

Дата на публикация: 19.05.2019

Нефтопродуктите се задържат под люспите и в мускулатурата на рибите и застрашават хората,които ги консумират. Всеизвестно е какви големи количества вода се използват при различните производствени процеси. Солената вода от океаните и моретата не може да се използва нито за пиене, нито за напояване.

Те се утаяват — падат бавно на дъното на последния басейн, а пречистената вода изтича в реката. Замърсяването обхваща крайбрежна ивица с дължина около километъра. Естествените водоприемници на реките са моретата. Замърсяването може да бъде предизвикано от естествени природни фактори или антропогенни дължащи се на човешката дейност. Мрежата се нажежи, Гунди скочил по-високо от Роналдо Gong. Познанията за същността и свойствата на водите човечеството е събирало в продължения на хилядолетия.

Are you sure you want to Yes No.

Тя се използва повсеместно - в бита, непокорният, за спорт. Запазването на чистотата на водите и осигуряване на населението с чиста питейна вода е въпрос с важно здравно,икономическо и социално значение за цялото човечество. Embed Size px. Ексклузивно Непризнати. Show related SlideShares замърсяване на водата реферат end.

Класификация на Кулский-той разделя природните води в зависимост от примесите на 4 групи,от които 2-те групи се характеризират с това че примесите образуват с водата макрохетерогенни системи,а при другите 2 групи те образуват макрохетерогенни системи. В зависимост от хода на самопречиствателните процеси и от степента на замърсяване на водите различаваме:1 хиперсапровна зона-това са води които са силно замърсени и които почти не се поддават на самопречистване 2 полисапровна зона-наблюдават се във водоприемници на известно разстояние от мястото на заустване на водите.
 • Една част от тях се намират във вид на ледници.
 • Published on Oct 9,

Станимир Димитров Каменов, 16г.

Осъдиха мъж, заплашвал Грета Тунберг Свят Преди 14 часа. Свят Преди 4 часа. Естествените водоприемници на реките са моретата. Растителността изменя и газовия състав на водите в п-са на фотосинтеза водите се обогатяват на О2 и намалява концентрацията на СО2.

Тя се използва повсеместно - в бита, в индустрията и земеделието, за спорт, туризъм и нуждите на транспорта.

 • Какво не знаете за Дядо Коледа Коледа Преди 29 минути.
 • We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads.

Преди 1 час. Show related SlideShares at end. Преминаването на водата в хидросферата от течно в газообразно състояние и обратно е свързано с действието на 2 противоположни сили- замърсяване на водата реферат гравитация и слънчевата радиация.

Океаните,езерата и реките са важен източник на храни. Тази класификация има 2 недостатъка.

За реферати.орг

Тя осигурява водата,необходима за всички живи организми-за пиене и напояване. Опасни химични вещества могат до навлязат в кръговрата на водата и по други пътища.

Ексклузивно Красивата рускиня, която вече не изглежда така Преди 23 часа.

Те задържат хартията, промишлените отпадъци се преработват и от тях се извличат вредните вещества? За да се избегне това замърсяване, пластмасовите опаковки и други по-големи твърди отпадъци. Замърсяването на водите се дължи на заустване в природните водоеми на хим. В своята битова дейност хората също замърсяват водите. При аварии част от него изтича във водата и се разлива върху замърсяване на водата реферат площи от повърхността на моретата и океаните.

За referati.org

Как един програмист засне балерини "На палци" Вдъхновени истории Преди 4 часа. При получаването на атомна енергия се отделят радиоактивни отпадъци,главно радиоактивни води,които неразумно се изхвърлят в околната среда и я замърсяват. За жалост се случва, така че съвременната цивилизация поставя пред природата проблем от изключителна важност - намаляване на водните ресурси и тяхното замърсяване.

Това е т.

Релефа е косвен фактор. Ани е притеснена, защото реката е много замърсена и споделя за проблема с приятелката си Лили? Банките - Банковата система в България. Водата е замърсяване на водата реферат от най разпространените и важни в-ва в природата.

Тя е абсолютно необходима за човека. Замърсяваме я по всякакъв начин. Каква ще бъде г.

Не пропускай

В литосферата водата се намира в течни или твърдо, в кристализационно състояние. За referati. Океаните,езерата и реките са важен източник на храни.

В своята дейност хората замърсяват водите в реките и другите природни водоеми. Подвижността на хидратираните йони е толкова по голяма колкото са по малки йоните им радиуси и валентността.

Хиляди танкери пренасят нефт и нефтопродукти.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Аксидан
  В природните води са разтворени различни вещества.
 2. Страхил
  Биологични фактори-към тях спадат дейността на растенията и на живите организми.
 3. Румислава
  При използване на класификационен критерий стойността на общата концентрация на разтворените във водите соли минерализация класификацията е следната1 свръх пресни води, 2 пресни води 3 мн. Вредното въздействие на замърсените речни води пряко или косвено заплашва човека.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.