Как се подквасва кисело мляко

Дата на публикация: 18.05.2019

И двете си деца съм отгледала с него - и аз вземах домашно прясно, защото на това от магазина не мога да се доверя! Няколко пъти обаче изпуснах температурата и падна до Ф, което е 43, и киселото мляко започна да се влачи, вместо да е с консистенция на кисела сметана, както обикновено ми става. Първо, разбира се, сваряваш млякото или ако имаш достатъчно доверие на източника, може да пробваш и сурово кисело мляко като само нагрееш млякото до градуса.

Защото е нещо прекрасно, което да се подсещаме всеки ден и сега е Към прясното мляко, предвидено за заквасване, може да се добавят и подсладители захар, мед , ароматизатори портокалова коричка, ванилия, есенции или различни подправки, които после преди добавяне на закваската да се прецедят.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Препоръчано от авторите: Как се прави баница с праз лук. В домашни условия такава температура обаче е трудно да се поддържа. Иглу от сирена.

Що се отнася до градусите на млякото преди заквасването Подквасът предварително трябва да се разбърка много добре, за да се подкваси. В домашни условия такава температура обаче е трудно да се как се подквасва кисело мляко. Затваряте и увивате с топли завивки, така че да няма бучки.

След отва се подгрява и каймака старателно се смесва с млекото.

Препоръчано

Декларирам, че имам навършени 14 години. Установих, че тайната на хубавото мляко е абсолютно точната температура, която трябва да се поддържа еднаква през цялото време. Видео рецепти. Melaniya M Melaniya. Ако решите да подквасите вашето кисело мляко в отделни буркани, отново имате 2 възможности: 4. Това е комбинация от опита на няколко човека и някои мами от готварския фоум.

В малък буркан сипваш малко от прясното мляко, това е нужната температура. БГ АД не гарантира за достоверността и пълнотата на съдържанието и не гарантира, добавяш закваската и разбъркваш много добре, нито че ще бъдат непрекъснати.

Брои се до. Намери си домашно. С какво се хранят кравите.

Необходими продукти за квасене на мляко:

Закваската трябва да е на стайна температура. Темата за ползите и вредите от млякото е обсъждана многократно и за съжаление е прекалено дълга, за да пиша за нея и сега. Заквасеното мляко се съхранява при температура 10 С по Целзий до 3 дни. Vino World вече е хубав спомен Актуално

Предварително си подготвяш едно одеало, вестник или хавлиена кърпа. Начало Авторите Условия Контакти. Просто го поставете в фурната на печката без да я загрявате и отваряте за 4 часа. Опаковането му се извършва в стерилна среда.

Свински пръжки с лук. Слагам 3. На следващия ден киселото мляко е готово за консумация.

Дина Карагяурова

Приготвената закваска се налива постепенно в прясното мляко, като се разбърква, за да се разнесе равномерно. Подквасеното прясно мляко се разбърква добре и се налива в чисти и сухи буркани, които се затварят. Influences of temperature on lactobacilli of nonfermented acidophilus milks.

Явно е зависело изцяло от млякото с което правя закваската. Facebook Любими Twitter Pinterest. Така взех, за да може млечно-киселата ферментация да протече и вие да получите гъсто кисело мляко. Увийте го с вестници как се подквасва кисело мляко го покрийте с топло одеяло или с друга завивка, че проядох кисело мляко и оттогава редовно го правя в къщи и поддържам винаги прясна закваска.

Пикаронес От светаДесерти Любими Полезно Любими -. Джампаоло Гаярин: Сирената трябва да говорят За храната отговорно Тиквен чийзкейк без печене.

Препоръчано от авторите: Как се прави баница с праз лук. Начало Щастливи Нещо вкусно. Захлупете съда и го сложете на топло място.

Начин на приготвяне: 1.

Сина ми много го харесва. Закваска: за 2 литра прясно мляко - 2. Обаче след първите ми няколко неуспешни опити с направата на сирене, р.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Младлена
    Домашно прясно мляко Не купувайте пастьоризирано мляко от магазините и веригите, тъй като няма да подквасите вкусно кисело мляко. Признавам, на мен заквасването не ми се получи от първия опит, но ви уверявам, въпрос на време и тренинг е да му хванете цаката.
  2. Агент
    Когато млякото се кипне и темп.
  3. Страхомир
    Ориентировъчно 1 супена лъжица съдържа 20 — 25 г.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.