Тест по информационни технологии за 9 клас компютърни системи

Дата на публикация: 14.05.2019

Един мегабайт съдържа? Допълнителен филтър. Да съхранява временно информация.

Обработка на информацията и комуникация. Предназначение, основни елементи, експериментиране с данни. Електронни таблици. Шести раздел Работа по проект. Основни единици за измерване на информация. Прехвърляне на данни между няколко текстови документа.

Създаване и съхраняване на кратка презентация, съдържаща текст и изображения. Един мегабайт съдържа. Вмъкване и форматиране на графични изображения?

Създаване на таблица със средствата на текстообработваща програма? Електронна търговия. Шаблони в текстов документ. Шести раздел.

Функции с таблични данни.
  • Втори раздел Интернет. Цветови палитри.
  • Да извършва изчисления и инструкции.

Как се играе ИТ Тест за 9 клас.

Основни понятия. Прехвърляне на данни между няколко текстови документа. Компютърът е току-що изключен. В какво се измерва тактовата честота на процесора? Седми раздел Интернет. Вие искате да напишете писмо като използвате компютъра.

Документация и защита на проект. Поколения компютри! Работа по проект. Социални мрежи. Хардуерен софтуер.

Компютърни системи ИТ 9 клас - Вариант 2

Първи раздел Компютърни мрежи и услуги. Суперкомпютри, грид и облачни технологии. Кой от изброените видове принтери е най-подходящ за целта?

Прехвърляне на данни между няколко текстови документа. Първи раздел. Пети раздел. Форматиране на текст на ниво символи и на ниво абзац. Среди и средства за електронно обучение.

Обобщаване на данни в електронна таблица. Инструкции, чрез които взаимодействат компютърните части. За какво се използва плотера? Трети раздел Обработка на таблични данни. Защита на проект.

Софтуерът, който управлява и контролира хардуерните части на компютърната система е известен като: Контролиращ софтуер. Първи раздел Компютърни мрежи и услуги. Работа с графични изображения? Четвърти раздел Създаване и обработка на графично изображение. Може да съхранява до десетки гигабайти!

Компютърни мрежи и услуги. Начини на описание.

Създаване на уеб сайт чрез CMS платформа. Първо в RAM паметта, а после на твърдия диск. Търсене на материали по зададена тема на български и на чужд език.

Среди и средства за електронно обучение. Пети раздел Компютърна текстообработка. Само системен софтуер.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Илияна
    Принципи на действие на съвременните мобилни устройства.
  2. Обретим
    Форматиране на страница и отпечатване на текстов документ. Чертане на фигури.
  3. Източник на данни: Word-документ. Диспечер на устройствата.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.