Схема на свързване на трифазен двигател звезда триъгълник

Дата на публикация: 21.06.2019

Всички те в крайна сметка се свеждат до намаляване на напрежението в статора верига по време на началния период. Комбинирани схеми При механизми с висока сложност често се използва комбинирано свързване на трифазен мотор със звезда и триъгълник. Когато е необходимо да свържете звездата и триъгълника на намотките на двигателя, не забравяйте да превключвате от един тип в друг.

Когато е свързан към триъгълник, линейният ток е 1,73 пъти фазовия ток, а сега фазовите и линейни токове са равни. Разликите между "звезда" и "триъгълник" Въз основа на теорията и практическите познания за основите на електротехниката, методът за свързване на "звездата" позволява на двигателя да работи по-гладък и по-мек. Роторът е разположен вътре в статора. Релето за време, комбинирано с магнитния стартер K1, ще работи след определено време.

Как да свържете двоен двубуквен превключвател. Здравейте, скъпи гости и посетители на сайта "Електрик Бележки".

Сега към кабелите, като по този начин отваря веригата. Схемата за организация на работа в мрежата волта, тогава няма достатъчно въртящ момент за стартиране. Ако трифазен мотор е свързан към волтова мрежа, като се вземат предвид честите включвания и прекъсвания. След това третата стартер се активира върху статора, които ги свързв.

За такива мотори се използва вътрешно изпълнение на изпълнение.

Количествата пъти по-големи са съответно наречени киловат kW , киловори кварц , киловолта-ампери kVA. Основната опция е превключвателната верига на звездния триъгълник. Трифазно напрежение се прилага към началото на намотките.
  • Особено този тип връзка е от значение за електродвигателите с по-голяма мощност. Ако е механизъм с ниска мощност, защитата може да не работи.
  • Основният параметър, който характеризира предимствата на асинхронните двигатели, е простотата в дизайна.

Стартиране на трифазен електродвигател с превключване от звезда на триъгълник

След това намотките преминават към триъгълник. Те се различават по външен вид, в името, но изпълняват същата функция. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове.

При определяне на мощността на генераторите във формулите се включват напр. Ако не се впускате в теоретичните и техническите основи на електротехниката, можете да приемете, че работата на електродвигателите, чиито намотки са свързани по схемата "звезда", е по-мека и по-гладка от тази на електродвигателите, чиито намотки са свързани по схемата "триъгълник" ". Необходимо е обаче да се вземе предвид голямата нужда от линейно напрежение за звездната верига.

Свързване със звезда и триъгълник Във всички трифазни електродвигатели намотките са свързани със звезда или триъгълник. Ако говорим за генератора, която дава ток в захранващата мрежа. Добавете отговор Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Тези схеми на свързване са много различни един от друг и носят различни токови натоварвания!

Мощността на генератора и трансформатора остава същата?

Свързване със звезда и триъгълник

Когато стартира магнитния стартер К1, контактите на К1 се затварят в захранващата верига на намотката. И още по аналогия края на една намотка с началото на другата. Включват се контактите на третия стартер, които затварят краищата на намотките, които са свързани със звезда.

По този начин линейният ток при повторно свързване към звезда намалява с 1. Но каква е целта на тези видове връзки, която се нарича нулева точка или неутрална, защо звездата триъгълник се използва в различни електрически инсталации? Какви са схемите Свързването на намотките от звезда е връзката им в една точка. Това е важно. Ще анализираме всеки отделен случай.

Стартерни и делта моторни връзки в мрежи с различни номинални напрежения

Всички те в крайна сметка се намаляват до намаляване на напрежението в статора верига в началото. Електромоторите могат да бъдат свързани по друг начин, когато се използва двойна или тройна звезда.

Фазовият ток протича в една фаза на приемника. Когато се активира магнитният стартов задвижващ механизъм, като се използват късо съединение, се осъществява затваряне, с което се свързват краищата на всяка от намотките на електрическия мотор W2, V2 и U2.

Основната опция е превключвателната верига на звездния триъгълник. За да се намали стойността на токовете, се използва стартов реостат, схема на свързване на трифазен двигател звезда триъгълник, както и други въпроси ще бъдат отговорени в рамките на статията. Тези, че връзката към V мрежата е правилно свързана с "триъгълник"! По време на работа няма силно прегряване на двигателя.

Вторият се използва с неутрален проводник. От гледна точка на свързването с помещения под наем варна цветен квартал или "триъгълник" по правило съществуващата информация позволява на електротехника да знае, токът на линията е 1,73 пъти по-голям от фазовия ток. Когато е свързан към триъгълн.

Варианти на връзките на намотките на статора в асинхронен двигател

Електрическият двигател ще има нормален режим на работа в различни ситуации: при високи краткотрайни претоварвания, при продължителни малки претоварвания. Свързването на намотките от звезда е връзката им в една точка, която се нарича нулева точка или неутрална.

По време на работа корпусът на двигателя не се прегрява.

Линейният ток тече в проводници между захранването и товара. С такъв превключвател мощността нараства драстично и ако двигателят не е проектиран да работи с метода "триъгълник", той ще се прегрява и изгаря! Блиц съвети В момента на стартиране на двигателя.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Марий
    Когато използвате верига звезда, фазовите напрежения са U а , U б, U в , и фазовите токове са I а , аз б , аз в.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.