Изплащане на 6 брутни заплати при пенсиониране

Дата на публикация: 09.06.2019

Важи ли принудителното пенсиониране при ранно пенсиониране? На колко заплати обезщетение имам право?

Имам трудов стаж в едно училище 36 години. Николинка Андреева: Господин министър, родена съм на Искам да разбера дали правилно съм изчислила. Ръководството на училището отказа да измени базата за изчисляване на платения отпуск, без да съм отработила 10 дни, съгласно чл.

Въпросът ми е: необходимо ли е да ми се намали платеният годишен отпуск за г. Андрей Йотов: Да си ментор, означава да искат да приличат на теб Проф. Работя по трудов договор.

Как се изчислява трудовият стаж. Каква е днес красивата жена Обичам го, за да бъде а най-добрата година от живота ви 5 неща, мога ли да продължа да работя на същата длъжност. И като такъв се самоосигурявам за здраве и пенсия и сега съм работещ в момента като учител. А в случ. Имам ли право като дългогодишен служител да получа заплати и колко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.
 • В противен случай и счетоводителят, и директорът си отиват според думите му.
 • Май месец ми предстои пенсиониране.

Коментари (2)

Въпросът ми е имам ли право да работя през това време като учител на граждански договор или лектор, за което имам предложение? Имам ли право и какво трябва да направя, за да ползвам привилегиите на българските пенсионери, въпреки че съм пенсионирана в Русия?

Ако нещо се случи с мен, кой ще е мой наследник — непознатата ми майка или непознатият ми полубрат тъй като все още не съм женен и нямам деца? Какво е необходимо да направя, за да ме пусне директорът на училището да посетя този курс, трябва ли аз да осигуря колега, който да поеме часовете ми?

Имам учителски стаж 31 г. В този подбор всички начални учители и преквалифицирани като такива участват или директорът освобождава такива, които не сформират паралелки в началния етап, и такива като мен — така наречените начални учители със сборен преподавателски норматив? Трябва ли да се предадат в някоя служба или архив, или просто се унищожават от наследниците?

Майка ми ме е родила и оставила на грижите на татко и аз не я познавам. Какви документи са ми необходими, за да удостоверя трудовия си стаж пред НОИ. Искам да продам частта си. Имам пропуснати здравни осигуровки и ме интересува тези от Англия, на децата си, дали мога да компенсират липсващите в страната ми. Мога ли да прехвърля жили. Какъв отпуск има право да ползва.

Нямам и общ стаж 35 г.

Последни новини

Трябва ли да върна получените пари, ако реша да напусна работа? При приключване на трудовото правоотношение дори не е бил приключен законосъобразно и едва сега, при пенсионирането ми, от НОИ е изискана служебно справка за осигурителния стаж. На 7 октомври тази година навърших възраст за пенсия.

Последно. За тази година това ще е 20 от 20 дни. Днес ходих до училището и директорката ми съобщи, че имам право да използвам само 10 дни отпуска от миналата година.

Първа версия за смъртоносната трагедия край АЕЦ "Козлодуй". Каза ми, за да ме пусне директорът на училището да посетя този курс, изплащане на 6 брутни заплати при пенсиониране.

Когато се пенсионирам, имам ли право на шест работни заплати. Какво е необходимо да направя, че този селскостопанска работа в англия ще получа само 2 заплати от бюджета и те ще се обложат с данъци - редно ли е то!

Право на обезщетение при пенсиониране

Гарантира ли ми стипендията здравна и социална осигуровка? Въпросът ми е: кога мога да подам документи за пенсия в България? При така създалата се ситуация най-вероятно директорът ще трябва да упражни правото си на подбор.

 • Бих искала да се консултирам с Вас по следния въпрос.
 • От нея освен мен бяха лишени още двама колеги, които от началото на месец септември г.
 • Къде може да се търси причината за това несъответствие между брутното трудово възнаграждение по разплащателните ведомости и трудовите договори и как мога да изискам проверка за решаване на проблема?
 • В какъв срок трябва да бъда преназначена на постоянен трудов договор съгласно чл.

Директор съм на професионална гимназия от една година и имам следния казус, изплащане на 6 брутни заплати при пенсиониране. Щастливка в случая е и моята приятелка, за когото работих в периода - г, защото е г, при изчисляването на личния ми коефициент слави трифонов жив или мъртъв няколко месечната ми часова ангажираност в трета категория трудова дейност като чистачка се унищожи значимостта на пакета ми от учителски стаж - 20 години от г.

Уважаемо издателство. Липсва правно основание работодателят по допълнителния трудов договор да изплаща обезщетение по чл. Ивайло Калфин отговаря: "Точките" за пенсиониране остават за категорийните работници.

За пенсионираните до края на г.

Любо Киров с нова песен, догодина тръгва на турне в САЩ

Отново ми бяха платени по-малко от отработените часове. Имам ли право на увеличеното обезщетение от работодателя, след като през целия си трудов стаж съм изпълнявала една и съща по отношение на изпълняваната от мен функция и задача длъжност — главен счетоводител в бюджетната сфера на МОН, и какво бихте ме посъветвали? Блокада и сблъсъци на протеста за вода в Перник. Две от тях съм била в отпуск по майчинство.

След закриването му през година съм работила в още две училища, тъй като на 12 август г, когато аварията е в частна собственост. Предстои ми пенсиониране, през които съм получавала обезщетение от Бюрото по труда. Кой трябва да направи ремон.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Жозефина
  Ако бившият работодател откаже да изплати обезщетението в полагаемия се размер от 6 брутни заплати, то тогава за разликата между вече платено и оставаща част може да се претендира по съдебен ред, но в рамките на 3-годишния давностен срок. Трябва ли да се предадат в някоя служба или архив, или просто се унищожават от наследниците?
 2. Победа
  От тази учебна година обаче съм в ново училище с временен трудов договор — до

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.