Тест по математика за 8 клас квадратни уравнения

Дата на публикация: 07.06.2019

Упътване: Заместете x 1 в уравнението и решете полученото линейно уравнение спрямо а. Последната ви възможност е да разгледате примерните решения.

На една детска площадка има пясъчник с квадратна форма с площ квадратни метра. Намерете корените на уравнението:. Моля, изберете отговор. Решете уравнението. Всички задачи са с кратки упътвания и пълни решения.

Моля въведете текст преди да изпратите. Решение: Квадратно уравнение има два реални различни корена, ако е изпълнено 2. Не можеш да гласуваш отново. Дървената рамка е с площ 25 квадратни метра. Решение: Заместваме x 1 в даденото уравнение и го решаваме спрямо .

За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. След като намерите y, без да търсите x, за да отговорите на въпроса използвайте формулите на Виет. И в математиката е така - колкото повече задачи решаваш, толкова по-добре и за по-кратко време се справяш на тестове, контролни и изпитвания по математика в училище.

E-mail или потребителско име

Технически университет. Моля въведете текст преди да изпратите! Намерете дискриминантите на уравненията и свържете всяко от тях с вярното твърдение за него. Напишете отговорите на празните места в текста без интервали и допълнителни символи преди и след тях. Станев, : може да изпратите СМС или друго съобщение. Предстоят ви изпити или матура по Математика или Физика, но не сте убедени, че сами ще се справите. Упътване: Преобразувайте даденото уравнение спазвайки правилото: Намерете ДМ.

Въпросите, г-н. Влез в профила си, за да можеш да гласуваш. Упътване: Използвайте формула. За да е изпълнено условието при даденото биквадратно уравнение, които ще видиш в теста: 1. Свържете се с нас: : 02 99 54 вечер.

Всички задачи са с кратки упътвания и пълни решения. Математика за 8! Решение: Използваме формула 10 и формулите на Виет : x 1.

Тест по алгебра за 8. клас, І срок

И в математиката е така - колкото повече задачи решаваш, толкова по-добре и за по-кратко време се справяш на тестове, контролни и изпитвания по математика в училище. Върни се нагоре Начало Предходен Следващ. Упътване: Решете квадратното уравнение като преобразувате дискриминантата до точен квадрат. Упътване: Използвайте формула 4.

Решение: Даденото уравнение е биквадратно. Предстоят ви изпити или матура по Математика или Физика, че сами ще се справите, ще намираш корените им с помощта на коефициентите на квадратното уравнение и ще анализираш техните дискриминанти. Регистрирай се сега. С него ще усъвършенстваш уменията си за решаване на пълно и непълно квадратни уравнения.

Не можеш да гласуваш за свой коментар.

Информация и рейтинг

Решете уравнението:. Упътване: Решете уравнението чрез полагане. Упътване: Използвайте формула 2. Влез в профила си, за да можеш да гласуваш!

  • Направи теста и ще разбереш къде намират приложение квадратните уравнения!
  • Направи теста и ще разбереш къде намират приложение квадратните уравнения!
  • Упътване: Преобразувайте даденото уравнение спазвайки правилото: Намерете ДМ.
  • Вече даде своя глас за този коментар.

Всички тестове Тестове от последната година: Софийски университет Матура 7 клас. Всички задачи са с кратки упътвания и пълни решения. След като намерите y, без да търсите x.

Видео урок. Решете уравнението:. От формулите на Виет намираме: y 1. Регистрирай се сега.

Квадратни уравнения. Квадратна функция. Биквадратни уравнения – Тест УНСС

От формулите на Виет намираме: y 1. Намерете корените на уравнението и изберете верните отговори за тях:. Решени важни задачи. Ако не можете, разгледайте упътванията.

За да публикуваш коментара си, проследете връзките:. Не можеш да гласуваш отново. Намерете дискриминантите на уравненията и свържете всяко от тях с вярното твърдение за .

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Зенгин
    Решение: Използваме формула 6 и формулите на Виет :. Самоподготовка по Математика за кандидат-студенти и матура.
  2. Анастас
    Решение: Даденото уравнение е биквадратно.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.